sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Piirakkaviikko

Tällä viikolla meidän kotitaloudessa on syöty piirakoita oikein urakalla. Herne-pinaattipiirakka ei kovin kummoisesti makuhermoja kutkuttanut, mutta J. Oliverinvuohenjuusto-tomaattipiirakka sitä vastoin ei pettänyt.

Tein pohjan gluteenittomaksi, koska oma, eikä kovin siipankaan vatsa tahdo sietää viljaa. Viljaa syövä voi käyttää pohjaan valmiista voitaikinaa. Gluteeniton Pofiber toimii mielestäni aika hyvin sekä suolaisissa että makeissa leivonnaisissa. Sen maku on sopivan mieto. Tämä juustoinen piirakka on aika tuhtia ruokaa ja se sopii päivälliseksi siinä missä piffi ja perunat.


Vuohenjuusto-tomaattipiirakka

Gluteeniton pohja
½ dl fibrexia
½ dl psylliumia
½ dl kylmää vettä
½ tl leivinjauhetta
½ dl mantelijauhetta
1 ½ dl pofiberia
100 g voita sulatettuna

Täyte
150 g aurinkokuivattua tomaattia
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
200 g cheddaria tai gruyerea
suolaa
mustapippuria
1 pieni vuohenjuusto pötkö

Sekoita fibrex ja psyllium veteen. Anna turvota 10 minuuttia ja lisää loput aineet. Levitä seos kostutetuin sormin piirakkavuokaan. Tee tomaateista tahna tehosekoittimessa. Levitä tahna piirakkapohjan päälle. Sekoita kananmunat ja kerma keskenään. Mausta seos ja lisää siihen juustoraaste. Kaada piirakkapohjan päälle. Leikkaa vuohenjuustosta viipaleita ja asettele ne piirakan päälle. Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai niin kauan, että piirakan pinta on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti