tiistai 16. kesäkuuta 2015

Oman sortin arki-chermoula

Taisin laittaa chermoulan korvan taakse Yotam Ottolenghin Välimeri lautasella -sarjasta menneenä keväänä. Kokeilin vähän fiksata pikapikaa ylös kirjoitettuja ainesosaluettelon raaka-aineita. Tuore korianteri korvautui kuivatulla siemenillä ja lehtipersiljalla.

Eipä se haittaa, sillä käsittääkseni marokkolaisen chermoulan ”oikeita” reseptejä on melkein enemmän kuin kastikkeen kokkaajia. Kastiketta voi käyttää myös marinadina. Itse kokeilin Yotamin innoittamana maustaa kalaa – perisuomalaista silakkaa.


Chermoula

pari valkosipulinkynttä
2 tl juustokuminaa
korianteria oman maun mukaan (tuoreena tai siemeninä)
1 sitruunan kuori raasteena
loraus sitruunamehua
½ rkl makeaa savupaprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
tuoretta lehtipersiljaa
suolaa
½ dl oliiviöljyä

Murskaa kuivat mausteet ja valkosipuli morttelissa tai maustemyllyssä. Lisää sitruunankuori ja -mehu, öljy ja persilja. Muussaa melko sileäksi. Tarkasta maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti