lauantai 25. toukokuuta 2013

Fetalla ja pinaatilla täytetyt grillipaprikat

Parina viimeisenä kesänä olemme grillanneet näitä herkullisia fetalla ja pinaatilla täytettyjä paprikoita lihan lisukkeeksi. Vaikka ruoka onkin työläähkö, vaiva kannattaa. Ohje on Me-lehden vuoden 2011 kuudennesta numerosta.

Tällä kertaa löysin Lidlistä niin kutsuttuja valkoisia paprikoita ja tein ruoan niistä. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään punaisia suippopaprikoita eli ramiro-paprikoita. Niitä on haastavampi täyttää kuin valkoisia, mutta kyllä sekin onnistuu pikkulusikan tai pitkänokkaisen pursottimen avulla.

  
Täytetyt grillipaprikat

6 suippopaprikaa
200 g fetaa
200 g pinaattia (tuoretta tai pakastettua)
1 nippu tuoretta minttua
2 rkl hienonnettua kaprista
(1 rkl korppujauhoa)
mustapippuria

Leikkaa huuhtaistujen paprikoiden kanta pois ja koverra siemenet ulos pienellä veitsellä kaivertaen. Hienonna täytteen aineet monitoimikoneessa tai käsin haarukalla. Täytä paprikat lähes täyteen. Kuumentuessaan täyte pursuaa hiukan ulos. Grillaa keskilämpöisessä grillissä tai kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti