tiistai 19. kesäkuuta 2012

Superhyvää arkiruokaa suomalaisesta makkarasta


Takaisin tutulle maankamaralle ranskalaiselta ankkalammikolta. Tänään oli pakko saada yhtä herkullisimpiin ja halvimpiin arkiruokiin kuuluvaa soosia, makkarastroganoffia. Ruoka sopii niin kesään että talveen ja kuin niihin loppuihinkin vuodenaikoihin. Ohje on peräisin viime vuodenmarraskuun Yhteishyvän Ruokamaailmasta.

Makkarastroganoff on siitä kiitollinen ruoka, että raaka-aineita voi vähän munkalailla oman keittiönsä sen hetkisen ruokavarustelutason mukaan. Makkarana voi käyttää kaikkia mahdollisia maustamattomia, mieluusti kotimaisia makkaroita, tomaattipyreen voi korvata ketsupilla, paseeratulla tai tuoreilla tomaateilla ja maustekurkuiksi käyvät niin kotitekoiset suolakurkut kuin kaupan cocktailkurkutkin. Itse suosin tomaatin osalta ketsuppia, sillä mitä happamampi, sitä parempi. Lisäkkeenä kelpaavat kaikki keitetyt tai höyrytetyt suomalaiset juurekset.




Makkarastroganoff (neljälle)

500 g lenkkimakkaraa
1 sipuli
(1 rkl öljyä)
2 rkl tomaattisosetta
1 rkl sinappia
suolaa
rouhittua mustapippuria
3 dl vettä
1 dl maustekurkun lientä
1 prk (120 g) smetanaa
1 dl maustekurkkukuutioita
persiljaa

Kuori ja kuutioi makkarat. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista makkarat pannulla. Nosta makkarat syrjään. Lisää pannulle öljy, jos makkaroista ei ole jäänyt pannuun rasvaa. Kuullota sipuleita hetken aikaa. Lisää joukkoon makkarat, mausteet, vesi ja maustekurkun liemi. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
Lisää joukkoon smetana ja kurkkukuutiot. Anna hautua 5–10 minuuttia. Ripottele kastikkeen pinnalle koristeeksi persiljaa. Tarjoile haluamasi lisukkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti