torstai 2. maaliskuuta 2017

Sieni-sinihomejuustokeitto

Tätä Annen 52 Weeks of Deliciousness -blogista löytynyttä keitto-ohjetta piti päästä heti testaamaan. Vähän säädin tietysti omiani ja tein köyhän naisen version. Sinihometuorejuusto oli todella näppärä käyttää. Se liukenee kuin itsekseen kuumaan keittoon, ja maku on miellyttävän pehmeä, vaikka sellaisenaan maku oli aika tuhti. Mikään ei myöskään estä käyttämästä sieninä luonnonantimia, mikäli niitä jollakulla pakkasessa vielä on.


Sieni-sinihomejuustokeitto

200 g tuoreita herkkusieniä
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g babypinaattia
5 dl kasvislientä
1 dl kuohukermaa
100 g sinihometuorejuustoa
mustapippuria
ripaus suolaa

Höysteeksi
5 siivua pekonia rapeaksi paistettuna

Paista pekonit rapsakan ruskeiksi isolla pannulla. Nosta ne pois pannulta ja laita valumaan talouspaperin päälle. Silppua sipulit ja herkkusienet. Paista sipuleita ja herkkusieniä pekonin rasvassa, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää vielä pinaatti. Paista niin kauan, kunnes pinaatti on kutistunut. Kaada koko seos kattilaan. Lisää liemi ja tuorejuusto. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää kerma ja kiehauta. Lisää mausteet ja tarkasta maku. Annostele lautasille ja murustele päälle pekoni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti