maanantai 13. maaliskuuta 2017

Pikkupaprikoita

Pikkupaprikoita ja jopa Padron-paprikoita löytyy kiitettävästi kaupoista tätä nykyä. Padronit ovat oma lukunsa, mutta eri värisistä pikkupaprikoista tulee kokattua liian harvoin mitään. Ehdottoman hyvin ne sopivat naposteltavien raaka-aineeksi.

Lauantaina tekaisin pikapikaa näitä paprikoita naposteltaviksi televisiota katsellessa. Mikään ei estä käyttämästä samaa reseptiä kokonaisten täytettyjen pikkupaprikoiden tekemiseen. Silloin täytteen määrä on viisainta kaksinkertaistaa ja paistaa paprikat grillissä herkullisen paistopinnan aikaan saamiseksi.


Täytetyt pikkupaprikat

200 g pikkupaprikoita
100 g maustettua tuorejuustoa (valkosipulilla maustettu sopii hyvin)
80 g pilkottua herkkusientä
suolaa
mustapippuria
cayennepippuria
½ dl Emmental- tai Mozzarella-juustoa + vähän juustoa kuorruttamiseen

Kuullota herkkusienistä enin neste pois. Sekoita sienet, juustot ja mausteet keskenään. Pese ja halkaise pikkupaprikat. Poista siemenet, jos paprikoissa sellaisia sattuu olemaan. Asettele paprikat leivinpaperille. Ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Täytä paprikat juusto-sieniseoksella pikkulusikoiden avulla ja laita päälle vielä juustoraastetta. Paista 200 asteessa, kunnes paprikat ovat ottaneet väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti