sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Kukkakaalimuffinssit

Aikomuksenani oli tehdä hienon hienoja pekonikuppeja Suupaloja-kirjan (Hannele Hyvärinen & Johanna Myllymäki) innoittamana. Kappas, uunista ulos tuli hyvin ruskettuneita pekoniLEVYJÄ.

Onneksi varastossani oli kaikkea hyvää suolaisten, gluteenittomien muffinssien tekoon: kukkakaalia, vähän vanhaa kuohukermaa, teff-jauhoja ja juustoraastetta. Extempore-muffinsseista tuli yllättävän maukkaita, eikä kukkakaali maistunut syvästi kyseistä kasvista inhoavan miehenikään mielestä lainkaan.
Oops-kukkakaalimuffinssit (12 kpl)

1 paketti pekonia
noin 200 g silputtua kukkakaalia
½ suippopaprika silputtuna
1 dl kermaa
0,75 dl teff-jauhoa (tai muuta gluteenitonta jauhoa)
1 rkl psyllium-jauhetta
1 kananmuna
n. 100 g voimakasta juustoraastetta esim. Emmentalia tai Cheddaria
sipulijauhetta
savupaprikajauhetta
mustapippuria rouheena
ripaus suolaa

Leikkaa pekoniviipaleet kolmeen osaan leveyssuunnassa. Asettele muffinivuoan jokaiseen koloon kaksi pekonipalasta niin, että kuppien pohja peittyy. Paista uunissa 200 asteessa 5 minuuttia. Sekoita kukkakaalisilppu, paprika, kerma, gluteeniton jauho, psyllium ja kananmuna huolellisesti sekaisin. Lisää juusto ja mausteet. Seoksesta tulee melko jämäkkää. Lisää tarvittaessa kermaa tilkka. Annostele kahden lusikan avulla jokaiseen kuppiin seosta, mutta älä täytä niitä liikaa. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Maistuvat sekä lämpimänä että hyvin jäähtyneinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti