torstai 19. toukokuuta 2016

Bolognese tuoremakkarasta

Eipä ole viime aikoina ainakaan Pohjanmaalla kelit suosineet ruoanlaittoa ulkona, joten: Vankemmat ruoat kelpaavat kyllä hyytävään pohjoistuuleen. En sentään vanhaa Högforsia tulille ole tuikannut, mutta kuumaa soppaa sun muuta on ollut pakko tehdä lämpimikseen.

Tuore- eli raakamakkarabolognesen ohje oli uusimmassa Glorian ruoka ja viini -lehdessä. Bolognese on hyvä ruoka tuhota kaikki jääkaapin jämäkasvikset. Ei sen väliä, ellei kevätsipulia tai varsiselleriä kaapissa ole. Laittaa sitten vaan sipulia ja vaikkapa aurinkokuivattua tomaattia. Tähän kannattaa valita perusraakamakkaraa, ei mitään erikoisesti maustettua.


Tuoremakkarabolognese

2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
1 pieni sipuli tai 2 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
280 g raakamakkaraa
3 rkl balsamiviinietikkaa
400 g paseerattua tomaattia
mustapippuria
timjamia
suolaa
tuoretta basilikaa silputtuna

Kuori sipulit. Pilko kasvikset hieman pienemmiksi paloiksi ja raasta ne tehosekoittimessa karkeaksi raasteeksi. Kypsennä kasviksia öljyssä kasarissa 5 minuuttia. Purista raakamakkaroista makkaramassa kasariin. Murenna paistolastalla massaa pannulla pienemmiksi paloiksi ja paista vielä 5 minuuttia. Lisää balsamiviinietikka ja kiehauta kunnolla. Lisää paseerattu tomaatti. Lisää mausteet ja anna kiehua sen aikaa kun pasta kypsyy. Lisää basilikaa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti