lauantai 17. lokakuuta 2015

Perinteistä muikkuruokaa

Viime aikoina on niin kalattanut, että melkein ostin viikonlopuksi sekä muikkuja että silakoita. Mietinnässä oli jopa lohen osto, vaikka se ei oikein meidän perheessä maistu. Ostin sitten reilun kilon muikkuja, joita syödään eri muodoissa koko viikonloppu.

Kun muikkukukkoa en voi ruiskuoren takia syödä, tein tirrimuikkuja. Kylkiviipaleet kannattaa sitten käristää oikein kunnolla, itsellä jäi vähän valjun värisiksi possut ja sipulit. Kyllähän tällä setillä nälkä lähtee ja pysyy poissa.

Tirrimuikut

600 g perattuja muikkuja
1 iso sipuli
300 g possun kylkiviipaleita
suolaa
loraus vettä

Pilko sipuli ja suikaloi kylkiviipaleet. Paista valurauta- tai hiiliteräspannulla liha ja sipuli kypsiksi. Lado uunivuokaan tai valurautapannuun vuoronperään liha-sipuliseosta ja muikkuja. Mausta suolalla. Laita paistoastiaan vielä loraus vettä. Paista uunissa 200 asteessa tunti. Syö muusin ja etikkapunajuurten kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti