lauantai 10. lokakuuta 2015

Karitsa kietoutuu kesäkurpitsaviittaan

Aikaa vievempi kokkaaminen on kärsinyt inflaatiota useamman viikon reissujen ja työkiireiden takia. Tartuin nyt taas Ottolenghi-kirjaan ja valkkasin työläämmän tuntuisen reseptin. Nämä ohjeet ne eivät petä, eivätkä ole maultaan peruskamaa millään tavoin. Yleensä kaiken sortin jauhelihapyörykät ja -pihvit jäävät kaikesta säätämisestä vähän suolattomiksi, mutta tällä ohjeella lihaan tuli niin reilusti makua, että suolaa ei pahemmin kulunut.


Karitsakebakot tomaattikastikkeella

Kastike
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
400 g säilöttyjä tomaatteja
ripaus tulista chiliä tai chililastuja
basilikaa tai oreganoa
suolaa
loraus hyvää punaviinietikkaa

Kebakot
(2 rkl pinjansiemeniä)
500 g karitsanjauhelihaa
100 g fetaa murennettuna
1 ½ tl maustepippuria jauhettuna
kanelia
muskottipähkinää
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 iso kananmuna
15 g lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen
1–2 kesäkurpitsaa

Kuullota valkosipulisilppu öljyssä kasarissa. Lisää tomaatit ja muut kastikkeen mausteet sekä viinietikka. Anna porista hiljalleen noin 30 minuuttia.
Valmista kebabit. Sekoita liha, feta, kananmuna, valkosipulisilppu ja mausteet keskenään. Muotoile massasta noin viisi senttimetriä leveitä ja kymmenen senttimetriä pitkiä pötköjä. Paista kepakoihin pinta öljyssä paistinpannulla. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi pitkittäin. Mandoliini on tähän paras työväline. Paista viipaleita noin kaksi minuuttia molemmilta puolilta tulikuumalla pannulla. Jäähdytä. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kietaise pötköjen ympärille kesäkurpitsaviipaleet ja nosta uunivuokaan. Paista uunissa kypsiksi. Syö tomaattikastikkeen ja bulgurin tai kuskusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti