tiistai 7. lokakuuta 2014

Yhden sortin coleslaw

Punakaali ja juuriselleri ovat aivan liian harvoin käytössä keittiössä. Viimeistä edellisessä Maku-lehdessä hyödynnettiin kuitenkin mukavasti molempia syyscoleslawn muodossa. Tein kastiketta vähän reilummalla kädellä, sillä alkuperäistä ohjetta noudattamalla salaatista olisi tullut melko kuivakkaa. Coleslawn kannattaa antaa maustua yön yli jääkaapissa. Kuvassa olevassa satsissa olen käyttänyt sekä ryynidijonia että tavallista.

 Syyscoleslaw

500 g punakaalia
100 g juuriselleriä
2 porkkanaa
1 kotimainen omena
1 pkt pekonia suikaloituna
1 dl siemensekoitusta

Kastike
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl majoneesia
sitruunamehua maun mukaan
2 rkl dijoninsinappia
mustapippuria
suolaa

Paista pekoni rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä. Suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Mandoliini on tässä erinomainen väline. Leikkaa selleri tikuiksi ja porkkana ohuiksi lastuiksi. Viipaloi omena. Yhdistä kasvikset ja pekoni. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada salaatin joukkoon. Lisää paahdetut siemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti