keskiviikko 13. elokuuta 2014

Potut ja possut saunassa

Mieheni vaatii ehdottomasti, että kerran kesässä syödään uusia perunoita. Tänä kesänä olemme syöneet muutamaan otteeseen uusia perunoita sellaisenaan, mutta minuun ne eivät koskaan ole tehneet kummoista säväystä.

Löysin melko hiljan julkaistusta Saunakeittokirjasta todella yksinkertaisia, mutta erittäinkin toteutettavia reseptejä – nimenomaan saunassa. Tämän herkun olin pakotettu kypsentämään sähköhellan avulla, koska harmikseni meillä ei ole puukiuasta.

Pottua ja possua

mukava satsillinen uuden sadon pottuja pestynä ja puolitettuina
pari nokaretta voita
pekonia suikaloituna vaikkapa paketillinen
kesäsipulin varsia silppuna
jokunen desi ruokakermaa
suolaa ja pippuria mustaa

Lado kaikki ainekset voilla voideltuun, tulenkestävään pataan. Kaada päälle kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä tunti puulämmitteisellä kiukaalla. Jos käytät liettä, 20 minuuttia riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti