lauantai 19. tammikuuta 2013

Munakoisocaponata

Vaikka nyt ei todellakaan ole paras aika nauttia munakoisoruokia, päätin kokeilla brittiläisen Good Food Channelin kautta löydettyä caponata-ohjetta. Kyseisen nettisivuston ruokakuvat saavat minut aina ”sortumaan” ja klikkaamaan auki itse reseptin. Jopa sivuston makeiden herkkujen kuvat saavat minut katsomaan ohjeet. Liian herkullisia kuvia siis.

Kokatessani tätä epäilin ohjeen vähämausteisuutta. Turhaan. Kaprikset, oliivit ja viinietikka tuovat ruokaan aikatavalla makua. Jos pelkkä kasvisruoka vaikuttaa liian kevyeltä, voi sen ohella nauttia lihaa, kalaa tai juustoa.


Munakoisocaponata

oliiviöljyä
2 munakoisoa isoiksi kuutioiksi leikattuna
3 varsisellerin vartta ruodit poistettuina ja hienoksi viipaloituna
1 isohko sipuli hienonnettuna
150 g vihreitä oliiveja kolmeen osaan viipaloituina
30 g kapriksia (enemmänkin voi laittaa, jos tykkää)
200 g paseerattua tomaattia
0,5 dl hyvälaatuista valkoviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
keitettyjä kananmunia

Paista erissä öljyssä munakoisokuutiot kullankeltaisiksi. Ripottele suolaa päälle ja laita sivuun. Kuullota varsiselleri ja sipuli pehmeäksi. Voit halutessasi ryöpätä varsisellerin ennen kuullotusta. Lisää pannulle oliivit, kaprikset, tomaatti ja viinietikka. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Anna kuumeta ja lisää joukkoon munakoisokuutiot. Kuumenna ja keitä muutama minuutti. Tarjoa kananmunien kanssa.

1 kommentti:

  1. Tein tätä munakoisojuttua viikonloppuna ja oli kyllä makoisaa. Se etikka antaa tosi sirpsakan vivahteen munakoisoon, joka on muuten melko mieto kasvis.

    VastaaPoista