tiistai 29. tammikuuta 2013

Chilimantelit

Tutustuin tänään paljon avokadopastareseptillään julkisuutta saaneen Hanna ja Alexander Gullichsenin Safkaa – parempaa arkiruokaa -kirjaan. Koska olemme pastan suhteen ruokarajoitteisia, avokadopastaa tuskin tulee tämän blogin postauksiin aivan heti, jos koskaan.

Mutta mutta – kirjan chilimantelit kuulostivat hyviltä. Samantyyppisiä pähkinänaposteltavia ovat kokanneet ainakin Nigella Lawson ja Jamie Oliver. Aina ne ovat jääneet kokeilematta, mutta nyt tempaisin hääpäivän kunniaksi. Onhan se taas koko päivä mennyt ruoan parissa kokatessa ja tuotekehitysprojektia tehdessä. Mutten valita! Teen tosiaan työtä asian parissa, jota rakastan ainakin toiseksi eniten maailmassa.


Chilimantelit

2 punaista chiliä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl kuorittuja manteleita tai cashewpähkinöitä
1 tl suolaa

Pilko chilit ja paista niitä öljyssä pannulla, kunnes ne alkavat rusehtua. Lisää mantelit. Älä jätä pähkinöitä vahtimatta. Kun mantelit alkavat tummua, lisää suola. Sekoittele hiljakseen vielä muutama minuutti. Syö sellaisenaan tai käytä esimerkiksi salaatin höysteenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti